Информация за реално слънчево време

Слънчев
часовник

Слънчево време, Слънчев часовник, местно време, истинското ми слънчево време, географска ширина, дължина, оставено време за залез, оставено време за изгрев, продължителност на деня, нощна дължина

За да получите точни изчисления на слънчевото време с помощта на този слънчев часовник, моля, уверете се, че услугата за местоположение на вашия браузър и глобална система за позициониране (GPS) е активирана, както и че JavaScript е активиран.

Местно време, Моето истинско слънчево време, Географска ширина, Географска дължина, Оставащо време до залез, Оставащо време до изгрев, Дължина на деня, Дължина на нощта, Слънчев часовник в реално време, Онлайн слънчев часовник, залез близо до мен

Как да използвате сайта Истинско слънчево време на мобилно устройство! Видео в YouTube.

Не е обичайно действителното слънчево време да съвпада с местната часова зона, време. Докато местното време показва 12:00 на часовника, в рамките на часовата зона е обед. Истинското слънчево време се определя въз основа на системата за позициониране с вашето местоположение.

Идеята за създаване на уебсайта Истинско слънчево време ми хрумна, когато пътувах до различна часова зона. Разбрах, че времето на мобилния ми телефон автоматично се настройва към местното време, но станах любопитен да получа информация за действителното слънчево време. Този интерес беше предизвикан от наблюдението на вече наклонената сянка, хвърлена от Слънцето, когато часовникът показваше 12:00 местно време.

Търсих обстойно в интернет, използвайки различни ключови думи, за да намеря правилното слънчево време. Въпреки че уебсайтовете за времето предоставяха изобилна информация за часовете на изгрев и залез, те не предлагаха това, което търсех. Попаднах и на няколко мобилни приложения, но нито едно от тях не предостави истинското слънчево време.

Исках да знам истинското слънчево време, за да планирам ефективно дейности на открито, като взема предвид оставащата дневна светлина до следващия залез. Освен това, когато пътувам и пристигам на дестинация късно вечерта, исках да установя наличното време преди изгрев.

Точките на изгрев и залез на Слънцето се променят ежедневно през цялата година по Земното кълбо. Специфичните вариации зависят от местоположението на човек в собствената му часова зона, варираща от север на юг и от изток на запад.

Изчисляването на слънчевото време в реално време включва отчитане на няколко фактора, включително време на часовника, позиция на слънцето и вашата собствена позиция

Важно е да се отбележи, че въртенето на един ден на Земята не е точно 24 часа, а по-скоро 23 часа, 56 минути и 4,09053 секунди, наричани Звездно време.
Скоростата на въртене на Земята при екватора е приблизително 465,10 метра на секунда или грубо 1675 км в час. За сравнение, един самолет обикновено лети с около 900 км в час.

Тук се намесва уебсайтът за реално слънчево време. Той функционира като Слънце часовник, наличен както в мобилна, така и в настолна версия. Въпреки това, той надхвърля простото определяне на времето въз основа на Слънцето; също така предоставя информация за истинското слънчево време, дори при липса на пряка слънчева светлина.

Надявам се, че намирате уебсайта Истинско слънчево време за изключително полезен за планиране на предстоящите ви дейности преди залез или организиране на програмата ви за утрешния изгрев.

Присъединете се към Истинско слънчево време във Facebook групата, за да се свържете с други и споделете собствения си опит от наблюдението на Слънцето.

За повече информация посетете уебсайта Истинско слънчево време за Facebook, където можете можете да намерите изобилие от обща информация.

🌞 Слънцето - вечно чудо с безгранична сила

📖 Позицията на Слънцето Ръководство за слънчевото време

📍 Положение на слънцето

🌝 Луната - мистичен спътник и природен феномен

🚀 Разкриване на фазите на Луната Пътуване до Луната

📖 Позиция на луната Ръководство за разбиране на нейното значение

📍 Положение на Луната

🌎 Слънчев часовник за слънчево време Вземете вашето точно слънчево време навсякъде по света

Моето време Разбиране на значението на времето в един променящ се свят

📍 Време в Реално Слънце

🌐 GPS: История на навигацията до Нови хоризонти

🏠 Начална страница на слънчев часовник

🏖️ Слънцето и вашето здраве

🌦️ Моят сайт за местно време

✍️ Езикови преводи

💰 Спонсори и дарения

🌍 Нашият прекрасен свят и часовников калкулатор за населението

🌍 Нашият прекрасен свят и часовников калкулатор за населението на английски език

🌞 Слънцето на английски език

📖 Информация за положението на слънцето на английски език

🌝 Луната на английски език

🚀 Разкриване на фазите на луната на английски език

📖 Информация за положението на Луната на английски език

🌎 Слънчево време мобилен онлайн слънчев часовник в реално време на английски език

Моето време на английски език

🌐 Вашето GPS местоположение на английски език

🏠 Начална страница на слънчев часовник на английски език

ℹ️ Информация за слънчевия часовник на английски език

🏖️ Слънцето и вашето здравеয на английски език

🌦️ Моят сайт за местно време на английски език

✍️ Езикови преводи на английски език

💰 Спонсори и дарения на английски език

🥰 слънчево време мобилен онлайн слънчев часовник в реално време, потребителско изживяване на английски език

🌇 Хванете слънцето на английски език

Нека Слънцето

Опитайте слънчевия часовник в реално време
Слънчево време, Слънчев часовник, местно време, истинското ми слънчево време, географска ширина, дължина, оставено време за залез, оставено време за изгрев, продължителност на деня, нощна дължина

Слънчево време, Слънчев часовник, местно време, истинското ми слънчево време, географска ширина, дължина, оставено време за залез, оставено време за изгрев, продължителност на деня, нощна дължина


Повече от час разлика между местно време и истинско слънчево време, защото лятното часово време.