Információ a valós Napidőről

Napóra
Vas Idő, Nap óra, helyi Idő, az én Valódi Napelem ideje, szélesség, hosszúsági fok, a Naplementéhez hátralévő Idő, a Napkelte hátralévő ideje, a Nap hossza, az éj hossz

Ahhoz, hogy ezzel a Napórával pontos szoláris Időszámításokat kaphasson, győződjön meg arról, hogy böngészőjében és mobiltelefonján a Global Positioning System (GPS) helymeghatározó szolgáltatás, valamint a JavaScript is engedélyezve van.

Helyi Idő, valós Napidő, szélesség, hosszúság, Napnyugtáig hátralévő Idő, Napkeltéig hátralévő Idő, Naphossz, éjszakai hossz, valós idejű Napóra, online Napóra, Naplemente a közelemben

Hogyan használhatod a Valódi Napidő webhelyet mobileszközön! YouTube-videó.

Nem gyakori, hogy a tényleges szoláris Idő igazodik a helyi Időzónához, Időhöz. Míg a helyi Idő szerint az óra 12:00-at mutat, az Időzónán belül dél van. A valós szoláris Időt az Ön tartózkodási helyével rendelkező helymeghatározó rendszer határozza meg.

A Valódi Napidő webhely létrehozásának ötlete akkor jutott eszembe, amikor egy másik Időzónába utaztam. Rájöttem, hogy a mobiltelefonom ideje automatikusan a helyi Időhöz igazodik, de kíváncsi lettem az aktuális Napidőre vonatkozó információk megszerzésére. Ezt az érdeklődést felkeltette a Nap által vetett már ferde árnyék, amikor az óra helyi Idő szerint 12:00-t mutatott.

Sokat keresgéltem az interneten különböző kulcsszavak segítségével, hogy megtaláljam a megfelelő Napidőt. Bár az Időjárási weboldalak bőséges információt szolgáltattak a Napkelte és Napnyugta Időpontjairól, nem azt kínálták, amit kerestem. Találkoztam néhány mobilalkalmazással is, de egyik sem szolgáltatta a True Solar time-ot.

Szerettem volna tudni a valódi Napidőt, hogy hatékonyan megtervezhessem a szabadtéri tevékenységeket, figyelembe véve a következő Naplementéig hátralévő Napfényt. Ezen túlmenően, amikor utaztam és késő este érkeztem meg egy úti célhoz, szerettem volna megbizonyosodni arról, hogy mennyi Idő áll rendelkezésre a Napkelte előtt.

A Nap kelési és lenyugvási pontja az év során Naponta változik a globuson. A konkrét eltérések a saját Időzónájukon belüli tartózkodási helytől függenek, északról délre és keletről nyugatra.

A valós idejű Napidő kiszámításához több tényezőt is figyelembe kell venni, beleértve az órát, a Nap helyzetét és a saját pozícióját.

Fontos megjegyezni, hogy egy Nap forgása a Földön nem pontosan 24 óra, hanem inkább 23 óra, 56 perc és 4,09053 másodperc, a továbbiakban: Sidereal Idő.
A Föld forgási sebessége az Egyenlítőnél körülbelül 465,10 méter per másodperc vagy nagyjából 1675 km/óra. Összehasonlításképpen: egy repülőgép általában 900 km/h sebességgel repül.

Itt jelenik meg a Valódi Napidő webhely. Napként működik óra, mobil és asztali változatban is elérhető. Ez azonban túlmutat azon, hogy a Nap alapján megmondja az Időt; a Valódi Napidőről is ad tájékoztatást, még közvetlen Napfény hiányában is.

Remélem, hasznosnak találja a Valódi Napidő webhelyet a Naplemente előtti közelgő tevékenységek megtervezéséhez vagy a holnapi Napkelte programjának megszervezéséhez.

Csatlakozzon a Valódi Napidő Facebook-csoporthoz, hogy kapcsolatba léphessen másokkal és ossza meg saját tapasztalatait a Nap megfigyelésével kapcsolatban.

További információért keresse fel a Valódi Napidő for Facebook webhelyet, ahol rengeteg általános információt találhat.

🌞 A Nap Időtlen csoda határtalan erővel

📖 A Nap helyzete Útmutató a Szoláris Időhöz

📍 Nap Pozíció

🌝 A Hold Misztikus társ és természeti jelenség

🚀 A Hold fázisainak feltárása Utazás a Holdra

📖 Holdhelyzet Útmutató a jelentőségének megértéséhez

📍 Hold Helyzet

🌎 Szoláridős Napóra Szerezd meg a pontos Napidőt bárhol a világon

Az Időm: az Idő fontosságának megértése egy változó világban

📍 Valódi Napidő

🌐 GPS-navigációs előzmények az új horizontokhoz

🏠 Napóra Honlapja

🏖️ Nap és egészséged

🌦️ Helyi Időjárás oldalam

✍️ Nyelvi Fordítások

💰 Támogatók és Adományok

🌍 Csodálatos világunk és népesség-számítógépünk

🌍 Csodálatos világunk és népesség-számítógépünk angol nyelven

🌞 A Nap angol nyelven

📖 Nap Pozíció Információ angol nyelven

🌝 A Hold angol nyelven

🚀 A Hold fázisainak feltárása angol nyelven

📖 Hold Helyzet Információ angol nyelven

🌎 Napelemes Mobil Valós Idejű Napóra angol nyelven

Az Időm angol nyelven

🌐 Az Ön GPS Helye angol nyelven

🏠 Napóra Honlapja angol nyelven

ℹ️ Napóra Információ angol nyelven

🏖️ Nap és egészséged angol nyelven

🌦️ Helyi Időjárás oldalam angol nyelven

✍️ Nyelvi Fordítások angol nyelven

💰 Támogatók és Adományok angol nyelven

🥰 Napelemes Mobil Online Valós Idejű Napóra Felhasználói Tapasztalat angol nyelven

🌇 Fogd el a Napot angol nyelven

Hagyja, Hogy a Napfény

Napelemes Mobil Valós Idejű Napóra Információ
Valós Idő, Napnyugta, Napkelte, Mobil Napóra, Helyi Időzóna, Nap Dél, GPS-Helyzetmeghatározás, Nyári Időszámítás, Valós Idejű Napóra, Online Napóra

Valós Idő, Napnyugta, Napkelte, Mobil Napóra, Helyi Időzóna, Nap Dél, Globális Helymeghatározó Rendszer-Helyzetmeghatározás, Nyári Időszámítás, Valós Idejű Napóra, Online Napóra


Több mint egy órás különbség a helyi Idő és az igaz Napenergia közötti Idő, mivel a Nyári Időszámítás miatt.