Информации за вистинско сончево време

Сончев
часовник

Сончево време, Сончев часовник, Локално време, Мое Вистинско сончево време, Географска широчина, географска должина, Преостанато време за зајдисонце, Преостанато време за изгрејсонце, дневна должина, ноќна должина, сончев часовник во реално време, онлајн сончев часовник

За да добиете точни пресметки за сончевото време со користење на овој Сончев часовник, проверете дали услугата за локација на системот за глобално позиционирање (GPS) на вашиот прелистувач и мобилниот телефон се овозможени, како и вклучен JavaScript.

Како да се користи страницата во реално сонце на мобилен уред! видео на YouTube.

Невообичаено е вистинското сончево време да се усогласи со локалната временска зона, време. Додека локалното време покажува 12:00 часот на часовникот, тоа е пладне во временската зона. вистинското сончево време се одредува врз основа на системот за позиционирање со вашата локација.

Идејата за создавање на веб-страница за вистинско сончево време ми дојде кога патував во друга временска зона. Сфатив дека времето на мојот мобилен телефон автоматски се прилагодува на локалното време, но станав љубопитен да добијам информации за вистинското време на Сонцето. Овој интерес беше разбуден со набљудување на веќе искосената сенка фрлена од Сонцето кога часовникот покажуваше 12:00 часот по локално време.

Обилно пребарував на интернет користејќи различни клучни зборови за да го најдам точното сончево време. Иако веб-локациите за временска прогноза обезбедија обилни информации за времето на изгрејсонце и зајдисонце, тие не го понудија она што го барав. Наидов и на неколку мобилни апликации, но ниту една од нив не го обезбеди вистинското сончево време.

Сакав да го знам вистинското време на Сонцето за ефективно да планирам активности на отворено, земајќи ја предвид преостанатата дневна светлина до следното зајдисонце. Дополнително, кога патував и пристигнував до некоја дестинација доцна навечер, сакав да утврдам колку време е достапно пред изгрејсонце.

Темките на изгревање и заоѓање на Сонцето се менуваат секојдневно во текот на годината низ Глобус. Специфичните варијации зависат од локацијата во рамките на нивната временска зона, која се движи од север кон југ и од исток кон запад.

Пресметувањето на сончевото време во реално време вклучува разгледување на неколку фактори, вклучувајќи време на часовникот, позицијата на сонцето и вашата сопствена позиција

Важно е да се забележи дека дневната ротација на Земјата не е точно 24 часа, туку 23 часа, 56 минути и 4,09053 секунди, означени како Сидерално време.
брзината на ротација на Земјата на екваторот е приближно 465,10 метри на секунда или приближно 1675 км на час. За споредба, авионот обично лета со околу 900 км на час.

Овде доаѓа оваа веб-страница за вистинско сонце. Таа функционира како Сонце часовник, достапен и во мобилна и во десктоп верзија. Сепак, тоа оди подалеку од само кажување на времето врз основа на Сонцето; исто така дава информации за вистинското сончево време, дури и во отсуство на директна сончева светлина.

Се надевам дека веб-локацијата за вистинско сонце ќе ви биде многу корисна за планирање на вашите претстојни активности пред зајдисонце или за организирање на вашата програма за утрешното изгрејсонце.

Придружете се на Реално сонце на групата на Фејсбук за да се поврзете со други и споделете ги вашите сопствени искуства од набљудувањето на Сонцето.

За повеќе информации, посетете ја Вистинското сонце време за Facebook каде што може да најде многу општи информации.

🌞 Сонцето безвременско чудо со безгранична моќ

📖 Позицијата на сонцето Водич за сончево време

📍 Позиција на сонцето

🌝 Месечината мистичен придружник и природен феномен

🚀 Откривање на фазите на Месечината Патување до Месечината

📖 Позицијата на месечината водич за разбирање на нејзиното значење

📍 Позиција на Месечината

🌎 Сончев часовник Добијте го точното сончево време насекаде во светот

Моето време Разбирање на важноста на времето во светот што се менува

📍 Вистинско сончево време

🕌 Останете поврзани со времето на молитва насекаде со нашата практична алатка

🙏 Следното време за молитва

🌐 ГПС: Историја на навигација до Нови хоризонти

🏠 Почетна страница за сончев часовник

🏖️ Сонцето и вашето здравје

🌦️ Мојата локална метеоролошка страница

✍️ Јазични преводи

💰 Спонзори и донации

🌍 Нашиот калкулатор за часовник на чудесен свет и популација

🌍 Нашиот калкулатор за часовник на чудесен свет и популација на англиски

🌞 Сонцето на англиски

📖 Позиција на сонцето Информации на англиски

🌝 Месечината на англиски

🚀 Откривање на фазите на Месечината на англиски

📖 Позиција на Месечината Информации на англиски

🌎 Мобилен сончев часовник за соларно време онлајн на англиски

Моето Bреме на англиски

🌐 Вашата ГПС локација на англиски

🕌 Останете поврзани со времето на молитва насекаде со нашата практична алатка на англиски

🏠 Почетна страница за сончев часовник на англиски

ℹ️ Информации за сончев часовник на англиски

🏖️ Сонцето и вашето здравје на англиски

🌦️ Мојата локална метеоролошка страница на англиски

✍️ Јазични преводи на англиски

💰 Спонзори и донации на англиски

🥰 Вистинско сонце време Корисничко искуство на англиски

🌇 Фати го сонцето на англиски

Нека грее сонце

Пробајте го сончевиот часовник во реално време
Вистинско сонце време, Вистинско сончево време, Зајдисонце, изгрејсонце, мобилен сончев часовник, локална временска зона, соларно пладне, позиционирање на системот за глобално позиционирање, летно сметање на времето, сончев часовник во реално време, зајдисонце во моја близина

Вистинско сонце време, Вистинско сончево време, Зајдисонце, изгрејсонце, мобилен сончев часовник, локална временска зона, соларно пладне, позиционирање на системот за глобално позиционирање, летно сметање на времето, сончев часовник во реално време, зајдисонце во моја близина


Повеќе од еден час разлика помеѓу локално време и Вистинско сончево време поради летното сметање на времето.