Masa Suria Mudah Alih Talian Masa Sebenar Jam Matahari

Masa Suria Mudah Alih Talian Masa Sebenar Jam Matahar

Jam Matahari
Waktu Suria Sejati, Matahari Terbenam, Matahari Terbit, Zon Waktu Tempatan, Tengah Hari Matahari, Kedudukan GPS, Waktu Penjimatan Siang, Jam Tangan Masa Nyata, Jam Matahari Dalam Talian

Kami telah membina jenis baru Masa nyata Jam Matahari, ia memberi anda Masa suria peribadi yang unik,
Jam Matahari beroperasi di seluruh dunia dengan pelayar internet di telefon bimbit anda dan komputer jika tetapan Kedudukan GPS dihidupkan.

Ia sangat jarang berlaku bahawa waktu Matahari sejati dan Masa Zon Waktu Tempatan anda adalah sama.

Jam Matahari, Jam solar sejati dan pemasa undur untuk Matahari Terbenam dan Matahari terbit di laman web ini - Masa Suria Sejati.

Faedah Dengan Masa Nyata Dalam Talian Jam Matahari:

Personel Penerbangan: Apabila anda tiba di zon waktu baru pada waktu siang atau waktu malam, anda boleh menggunakan pemasa Jam ini untuk mengetahui berapa banyak Masa yang tersisa untuk Matahari Terbenam atau Matahari Terbenam yang akan datang.
Anda juga dapat melihat berapa lama malam atau siang hari dan ini membantu anda merancang jadual tidur anda sehingga penerbangan seterusnya.

Pelancong: Dengan waktu Matahari Terbenam Masa ini, mudah untuk memeriksa Masa tempatan dan Masa suria yang benar jika anda ingin berjemur,
melindungi diri anda atau kanak-kanak dari sinaran UV dan selaran Matahari semasa cahaya Matahari Tengah Hari Matahari tengah hari.

Fotografer: Dengan pemasa suria ini. anda boleh meramalkan bila berada di tempat yang betul untuk mendapatkan gambar terbaik Matahari, Matahari Terbenam dan Matahari terbit.

Nelayan: Ikan biasanya makan paling baik pada waktu Matahari terbit dan Matahari Terbenam, dengan pemasa Masa Matahari sejati ini, anda boleh memastikan anda berada di tempat yang tepat ketika ikan sedang makan.

Wanderers: Anda dapat melihat berapa banyak Masa yang ada sehingga Matahari Terbenam supaya anda dapat memastikan selamat pulang sebelum gelap.

Pemburu: Haiwan bergerak paling banyak pada waktu senja dan subuh, semasa Matahari terbit dan Matahari Terbenam.

Pencinta: Anda boleh mengambil orang yang anda sayangi untuk menikmati Matahari Terbenam dan dengan Jam Tangan Masa Nyata ini, anda boleh menyemak berapa banyak Masa yang anda tinggalkan untuk Matahari Terbenam.

Agama: Dalam banyak agama, sangat penting untuk mengetahui kapan Matahari benar-benar naik atau berubah, kerana waktu berdoa dan puasa.

Bagi Umat Manusia: Jam Matahari yang sebenar ini membolehkan semua orang di bahagian selatan atau utara dunia memeriksa panjang siang dan malam kerana ia berbeza dari hari ke hari sepanjang tahun.
Bagi negara-negara yang mempunyai Waktu Penjimatan Siang, terdapat lebih daripada satu Jam perbezaan di antara Masa tempatan dan Masa solar sejati.

Masa Suria Yang Tepat

Kedudukan Matahari

Maklumat Kedudukan Matahari

Kedudukan Bulan

Maklumat Kedudukan Bulan

Masa Suria Maklumat Masa Nyata Jam Matahari dalam bahasa inggeris

Terjemahan Bahasa Dan Pemberitahuan Ralat! dalam bahasa inggeris

Masa Suria Masa Nyata Jam Matahari, Pengalaman Pengguna dalam bahasa inggeris

Tangkap Mataharin dalam bahasa inggeris

Penaja dan Sumbangan dalam bahasa inggeris

Masa Suria Masa Nyata Jam Matahari, Laman Utama dalam bahasa inggeris

Biarkan Matahari Bersinar

Cuba Jam Matahari Secara Waktu Sebenar
Waktu Suria Sejati, Matahari Terbenam, Matahari Terbit, Zon Waktu Tempatan, Tengah Hari Matahari, Kedudukan GPS, Waktu Penjimatan Siang, Jam Tangan Masa Nyata, Jam Matahari Dalam Talian

Waktu Suria Sejati, Matahari Terbenam, Matahari Terbit, Zon Waktu Tempatan, Tengah Hari Matahari, Kedudukan GPS, Waktu Penjimatan Siang, Jam Tangan Masa Nyata, Jam Matahari Dalam Talian


Lebih daripada satu Jam perbezaan antara Masa tempatan dan Masa suria sejati kerana Waktu Penjimatan Siang.