Informacije o pravem Sončnem času

Sončna ura
Realni Sončni Čas, Pravi Sončni Čas, Sončni Zahod, Sončni Vzhod, Mobilna Sončna Ura, Lokalni Časovni Pas, Sončna Poldneva, Globalni sistem pozicioniranja, Poletni Čas, Sončna Ura v Realnem Času, Sončna Ura v Realnem Času, Sončni Zahod Blizu Mene

Za pridobitev natančnih izračunov Sončnega časa s to Sončno uro poskrbite, da sta lokacijska storitev sistema za globalno določanje položaja (GPS) vašega brskalnika in mobilnega telefona omogočena ter da je omogočen tudi JavaScript.

Lokalni čas, moj pravi Sončni čas, zemljepisna širina, dolžina, preostali čas do Sončnega zahoda, preostali čas do Sončnega vzhoda, dolžina dneva, dolžina noči, Sončna ura v realnem času, spletna Sončna ura, Sončni zahod blizu mene

Kako uporabljati mesto Pravi Sončni čas v mobilni napravi! YouTube video.

Nenavadno je, da se dejanski Sončni čas uskladi s časom lokalnega časovnega pasu. Medtem ko lokalni čas na uri kaže 12:00, predstavlja poldne znotraj časovnega pasu. Pravi Sončni čas se določi na podlagi sistema za določanje položaja in vaše lokacije.

Ideja za ustvarjanje spletnega mesta Pravi Sončni čas se mi je porodila, ko sem potoval v drug časovni pas. Ugotovil sem, da se čas mojega mobilnega telefona samodejno prilagodi lokalnemu času, vendar me je začelo zanimati informacije o dejanskem Sončnem času. To zanimanje je vzbudilo opazovanje že tako poševne sence, ki jo meče Sonce, ko je ura kazala 12:00 po lokalnem času.

Obširno sem iskal po internetu z različnimi ključnimi besedami, da bi našel pravi Sončni čas. Čeprav so spletna mesta o vremenu zagotavljala obilico informacij o času Sončnega vzhoda in zahoda, niso ponujala tega, kar sem iskal. Naletel sem tudi na nekaj mobilnih aplikacij, vendar nobena ni ponudila pravega Sončnega časa.

Želel sem vedeti pravi Sončni čas, da bi lahko učinkovito načrtoval aktivnosti na prostem, ob upoštevanju preostale dnevne svetlobe do naslednjega Sončnega zahoda. Poleg tega sem ob potovanju in prihodu na destinacijo pozno zvečer želel ugotoviti, koliko časa je na voljo pred Sončnim vzhodom.

Točke vzhoda in zahoda Sonca se skozi vse leto dnevno spreminjajo po globusu. Posebne različice so odvisne od posameznikove lokacije znotraj njihovega časovnega pasu, ki sega od severa proti jugu in od vzhoda proti zahodu.

Izračun Sončnega časa v realnem času vključuje upoštevanje več dejavnikov, vključno s časom ure, položajem Sonca in vašim položajem

Pomembno je omeniti, da enodnevna rotacija na Zemlji ni natanko 24 ur, temveč 23 ur, 56 minut in 4,09053 sekunde, kar se imenuje Zvezdni čas.
Hitrost vrtenja Zemlje na ekvatorju je približno 465,10 metrov na sekundo ali približno 1675 km na uro. Za primerjavo, letalo običajno leti s hitrostjo okoli 900 km na uro.

Tukaj nastopi spletno mesto this Pravi Sončni čas. Deluje kot Sončna ura, ki je na voljo v mobilnih in namiznih različicah. Vendar pa presega samo določanje časa na podlagi Sonca; zagotavlja tudi informacije o pravem Sončnem času, tudi če ni neposredne Sončne svetlobe.

Upam, da se vam zdi spletno mesto Pravi Sončni čas zelo uporabno za načrtovanje prihajajočih dejavnosti pred Sončnim zahodom ali organizacijo programa za jutrišnji Sončni vzhod.

Pridružite se skupini Pravi Sončni čas the Facebook, da se povežete z drugimi in delite svoje izkušnje z opazovanjem Sonca.

Za več informacij obiščite spletno mesto Pravi Sončni čas for Facebook, kjer lahko najdete veliko splošnih informacij.

🌞 Sonce Brezčasen čudež z brezmejno močjo

📖 Položaj Sonca: vodnik po Sončnem času

📍 Položaj Sonca

🌝 Luna: Mistični spremljevalec in naravni pojav

🚀 Razkrivanje Luninih Faz: Potovanje na Luno

📖 Položaj Lune: vodnik za razumevanje njenega pomena

📍 Položaj Lune

🌎 Sončna ura s Sončnim časom: dobite točen Sončni čas kjer koli na svetu

Moj Čas: Razumevanje pomena časa v spreminjajočem se svetu

📍 Pravi Sončni Čas

🌐 Zgodovina navigacije GPS do novih obzorij

🏠 Domača Stran Pravi Sončni Čas

🏖️ Sonce in vaše zdravje

🌦️ Moje lokalno vremensko mesto

✍️ Jezikovni Prevodi

💰 Sponzorji in Donacije

🌍 Naš čudoviti svet in kalkulator ure prebivalstva

🌍 Naš čudoviti svet in kalkulator ure prebivalstva v angleškem jeziku

🌞 Sonce v angleškem jeziku

📖 Informacije o Položaju Sonca v angleškem jeziku

🌝 Luna v angleškem jeziku

🚀 Razkrivanje Luninih faz v angleškem jeziku

📖 Informacije o Položaju Lune v angleškem jeziku

🌎 Pravi Sončni Čas Mobilna Sončna Ura v angleškem jeziku

Moj Čas v angleškem jeziku

🌐 Vaša GPS lokacija v angleškem jeziku

🏠 Domača Stran Pravi Sončni Čas v angleškem jeziku

ℹ️ Informacije o Pravem Času Sonca v angleškem jeziku

🏖️ Sonce in vaše zdravje v angleškem jeziku

🌦️ Moje lokalno vremensko mesto v angleškem jeziku

✍️ Jezikovni Prevodi v angleškem jeziku

💰 Sponzorji in Donacije v angleškem jeziku

🥰 Uporabniška Izkušnja v Resničnem Sončnem Času v angleškem jeziku

🌇 Ujemite Sonce v angleškem jeziku

Naj Sonce

Poskusite Sončno Uro v Realnem Času
Realni Sončni Čas, Pravi Sončni Čas, Sončni Zahod, Sončni Vzhod, Mobilna Sončna Ura, Lokalni Časovni Pas, Sončna Poldneva, Globalni sistem pozicioniranja, Poletni Čas, Sončna Ura v Realnem Času, Sončna Ura v Realnem Času, Sončni Zahod Blizu Mene

Realni Sončni Čas, Pravi Sončni Čas, Sončni Zahod, Sončni Vzhod, Mobilna Sončna Ura, Lokalni Časovni Pas, Sončna Poldneva, Globalni sistem pozicioniranja, Poletni Čas, Sončna Ura v Realnem Času, Sončna Ura v Realnem Času, Sončni Zahod Blizu Mene


Več kot ura razlike med krajevnim in resničnim Sončnim časom, ker je Poletni Čas.