Information om Sann Soltid

Solur
Soltid, Solklocka, Lokal tid, Min Sanna Soltid, Latitud, Longitud, Tid kvar för Solnedgång, Tid kvar för Soluppgång, Dagslängd, Nattlängd, Solur i realtid, Onlinesolur

För att få korrekta Soltidsberäkningar med detta Solur, se till att din webbläsare och mobiltelefons positionstjänst för Global Positioning System (GPS) är aktiverade och att JavaScript också är aktiverat.

Lokal tid, Min Sanna Soltid, Latitud, Longitud, Tid kvar för Solnedgång, Tid kvar för Soluppgång, Dagslängd, Nattlängd, Realtidssolur, Onlinesolur, Solnedgång nära mig

Hur man använder Sann Soltid-webbplatsen på en mobil enhet! YouTube-video.

Det är ovanligt att faktisk Soltid överensstämmer med den lokala tidszonens tid. Medan lokal tid visar 12:00 på klockan är det Middag inom tidszonen. Den sanna Soltiden bestäms utifrån positioneringssystemet med din plats.

Idén att skapa Sann Soltid-webbplatsen kom till mig när jag reste till en annan tidszon. Jag insåg att min mobiltelefons tid automatiskt anpassade sig till den lokala tiden, men jag blev nyfiken på att få information om den faktiska Soltiden. Detta intresse väcktes genom att observera den redan lutande skuggan från Solen när klockan visade 12:00 lokal tid.

Jag sökte mycket på internet med olika nyckelord för att hitta rätt Soltid. Även om väderwebbplatser gav riklig information om tider för Soluppgång och Solnedgång, erbjöd de inte det jag letade efter. Jag stötte också på några mobilapplikationer, men ingen av dem gav Sann Soltid.

Jag ville veta den sanna Soltiden för att kunna planera utomhusaktiviteter effektivt, med hänsyn till det återstående dagsljuset fram till nästa Solnedgång. Dessutom, när jag reser och anländer till en destination sent på kvällen, ville jag ta reda på hur mycket tid som fanns tillgänglig före Soluppgången.

Solens upp- och nedgångspunkter ändras dagligen under hela året över jordklotet. De specifika variationerna beror på var man befinner sig inom sin egen tidszon, från norr till söder och öster till väster.

Att beräkna Soltiden i realtid innebär att man beaktar flera faktorer, inklusive klocktid, Solposition och din egen position

Det är viktigt att notera att en dags rotation på jorden inte är exakt 24 timmar utan snarare 23 timmar, 56 minuter och 4,09053 sekunder, kallat Stjärntid. Jordens rotation hastigheten vid ekvatorn är ungefär 465,10 meter per sekund eller ungefär 1675 km per timme. Som jämförelse flyger ett flygplan vanligtvis i cirka 900 km i timmen.

Det är här webbplatsen Sann Soltid kommer in. Den fungerar som ett Solur, tillgänglig i både mobil- och datorversion. Det går dock längre än att bara säga tid baserat på Solen; den ger också information om den sanna Soltiden, även i frånvaro av direkt Solljus.

Jag hoppas att du tycker att webbplatsen Sann Soltid är mycket användbar för att planera dina kommande aktiviteter före Solnedgången eller organisera ditt program för morgondagens Soluppgång.

Gå med i Sann Soltid Facebook-gruppen för att få kontakt med andra och dela dina egna erfarenheter av att observera Solen.

För mer information, besök webbplatsen Sann Soltid for Facebook där du kan hitta en mängd allmän information.

🌞 Solen ett tidlöst under med gränslös kraft

📖 Solens position En guide till Soltid

📍 Solposition

🌝 Månen En mystisk följeslagare och naturfenomen

🚀 Avslöjar Månens faser: En resa till Månen

📖 Månposition En guide till att förstå dess betydelse

📍 Månposition

🌎 Soltid Solklocka var som helst i världen

Min tid att förstå vikten av tid i en föränderlig värld

📍 Sann Soltid

🌐 GPS-navigeringshistorik till nya horisonter. Upptäck kraften!

🏠 Hemsida sann Sol- och Måntid

🏖️ Solen och din hälsa

🌦️ Min lokala vädersajt

✍️ Globala språköversättningar

💰 Sponsorer och Donationer

🌍 Vår underbara Värld och befolknings klockräknare

🌍 Vår underbara Värld och befolknings klockräknare på engelska

🌞 Solen på engelska

📖 Solposition Information på engelska

🌝 Månen på engelska

🚀 Avslöjar Månens faser på engelska

📖 Månposition Information på engelska

🌎 Sann Soltid Mobilt Solur på engelska

Min Tid på engelska

🌐 Din GPS-plats på engelska

🏠 Sann Soltid Mobilt Solur Hemsida på engelska

ℹ️ Sann Soltid Mobilt Solur Info på engelska

🏖️ Solen och din hälsa på engelska

🌦️ Min lokala vädersajt på engelska

✍️ Språköversättningar på engelska

💰 Sponsorer och Donationer på engelska

🥰 Sann Soltid Mobilt Solur Användarupplevelser på engelska

🌇 Fånga Solen på engelska

Låt Solen Skina

Prova Soluret I Realtid
Soltid, Solklocka, Lokal tid, Min Sanna Soltid, Latitud, Longitud, Tid kvar för Solnedgång, Tid kvar för Soluppgång, Dagslängd, Nattlängd, Solur i realtid, Onlinesolur

Soltid, Solklocka, Lokal tid, Min Sanna Soltid, Latitud, Longitud, Tid kvar för Solnedgång, Tid kvar för Soluppgång, Dagslängd, Nattlängd, Solur i realtid, Onlinesolur


Mer än en timmes skillnad mellan Lokal Tid och Sann Soltid eftersom Sommartid.