Hëna një shoqërues Mistik dhe fenomen natyror

Fazat e Hënës, pozicioni i Hënës, distanca nga Hëna, lindja e Hënës, perëndimi i Hënës, Hëna e re tjetër, Hëna e plotë tjetër, ora e Hënës

Hëna, partneri ynë besnik qiellor, ka mahnitur njerëzit në mbarë botën që nga kohërat e lashta. Ai shkëlqen si objekti i dytë më i ndritshëm në qiell, duke ndezur frymëzim dhe duke lindur artin dhe kulturën kushtuar bukurisë së tij. Gjatë gjithë historisë, Hëna ka pasur një rëndësi të thellë shpirtërore për kultura të ndryshme, duke ftuar adhurim dhe nderim. Megjithatë, në varësi të vendndodhjes suaj, mund të mos dëshmoni shkëlqimin e tij eterik për disa ditë, pasi mund të mos jetë ngritur ende.

Përtej joshjes së saj magjepsëse, Hëna ushtron një ndikim të rëndësishëm në oqeanet e planetit tonë përmes fazave të saj mujore. Batica dhe rrjedha e baticave ndryshojnë në mënyrë të jashtëzakonshme në të gjithë globin, duke filluar nga luhatjet minimale deri te variacionet marramendëse prej mbi 16 metrash. Çdo natë, fazat e Hënës transformohen, duke kaluar nga hëna e re në gjysmë Hënë, Hënë e plotë dhe përsëri në Hënën e re.

Një muaj përfaqëson periudhën që i duhet Hënës për të kryer një orbitë rreth Tokës. Për shembull, hapësira ndërmjet dy hënave të plota përfshin afërsisht 29 ditë, 12 orë, 44 minuta dhe 3 sekonda.

Distanca e Hënës nga Toka luhatet midis rreth 357,000 kilometrave dhe 406,000 kilometrave. Faqet e dedikuara, të tilla si ora e Hënës, ofrojnë përditësime në kohë reale për distancën e Hënës, duke treguar natyrën gjithnjë në ndryshim të kjo valle qiellore.

Falë teknologjisë moderne, këto faqe mund të llogarisin dhe të shfaqin me saktësi pozicionin aktual të Hënës bazuar në vendndodhjen tuaj gjeografike, edhe gjatë kohës kur ajo mbetet e fshehur nga pamja. Duke përdorur burime të tilla, ju mund të gjurmoni me lehtësi vendndodhjen e Hënës, duke identifikuar nëse është një Hënë e Re, Gjysmë Hënë ose Hënë e Plotë.

Për të përcaktuar pozicionin e saktë të Hënës, faktorë të ndryshëm, duke përfshirë kohën dhe koordinatat tuaja gjeografike, duhet llogaritet me kujdes.

Hëna na frymëzon të gjithëve në botë. Mund të lexoni më shumë rreth Hënës Nga faqet e Wikipedia.

🌞 Dielli Një mrekulli e përjetshme me fuqi të pakufishme

📖 Pozicioni i diellit Një udhëzues për kohën diellore

📍 Pozicioni i Diellit

🚀 Zbulimi i Fazave të Hënës Një udhëtim në Hënë

📖 Pozicioni i Hënës Një udhëzues për të kuptuar rëndësinë e saj

📍 Pozicioni i Hënës

🌎 Ora diellore me orën diellore Merrni kohën tuaj të saktë të diellit kudo në botë

Koha ime për të kuptuar rëndësinë e kohës në një botë në ndryshim

📍 Koha e Vërtetë Diellore

🕌 Qëndroni të lidhur me kohët e lutjes kudo me mjetin tonë të përshtatshë

🙏 Koha tjetër e namazit

🌐 GPS: Historia e navigimit në horizonte të reja

🏠 Faqja Kryesore e Orës Diellore

ℹ️ Informacioni i Orës Diellore

🏖️ Dielli dhe shëndeti juaj

🌦️ Faqja ime lokale e motit

✍️ Përkthime Gjuhësore

💰 Sponsorët dhe Donacionet

🌍 Llogaritësi ynë i orës së botës së mrekullueshme dhe popullsisër

🌍 Llogaritësi ynë i orës së botës së mrekullueshme dhe popullsisë në Anglisht

🌞 Dielli në Anglisht

📖 Pozicioni i Diellit informacion në Anglisht

🌝 Hena në Anglisht

🚀 Zbulimi i Fazave të Hënës në Anglisht

📖 Pozicioni i Hënës Informacion në Anglisht

🌎 Koha Diellore Orë diellore Celulare në Internet në Anglisht

Koha ime në Anglisht

🌐 Vendndodhja juaj GPS në Anglisht

🕌 Qëndroni të lidhur me kohët e lutjes kudo me mjetin tonë të përshtatshëm në Anglisht

🏠 Faqja Kryesore e Orës Diellore në Anglisht

ℹ️ Informacioni i Orës Diellore në Anglisht

🏖️ Dielli dhe shëndeti juaj në Anglisht

🌦️ Faqja ime lokale e motit në Anglisht

✍️ Përkthime Gjuhësore në Anglisht

💰 Sponsorët dhe Donacionet në Anglisht

🥰 Koha e Vërtetë e Diellit Eksperienca e Perdoruesit në Anglisht

🌇 Catch The Sun në Anglisht

Hëna
Fazat e Hënës, pozicioni i Hënës, distanca nga Hëna, lindja e Hënës, perëndimi i Hënës, Hëna e re tjetër, Hëna e plotë tjetër, ora e Hënës

Fazat e Hënës, pozicioni i Hënës, distanca nga Hëna, lindja e Hënës, perëndimi i Hënës, Hëna e re tjetër, Hëna e plotë tjetër, ora e Hënës