Informacioni i Orës Diellore

Ora Diellore
Ora Diellore, Ora Diellore, Koha lokale, Koha ime e Vërtetë Diellore, gjerësia gjeografike, gjatësia gjeografike, Koha e mbetur për Perëndimin e Diellit, koha e mbetur për lindjen e Diellit, Gjatësia e Ditës, Gjatësia e Natës, Orari Diellor në Kohë reale, Orari Diellor në internet

Për të marrë llogaritje të sakta të kohës diellore duke përdorur këtë orë diellore, sigurohuni që shfletuesi juaj dhe shërbimi i vendndodhjes së Sistemit të Pozicionimit Global (GPS) të telefonit tuaj celular të jenë të aktivizuar dhe JavaScript është gjithashtu i aktivizuar.

Si të përdorni Sajtin Koha e vërtetë e diellit në një pajisje celulare! video në YouTube.

Është e pazakontë që Ora Diellore aktuale të përafrohet me zonën kohore lokale, orën. Ndërsa ora lokale tregon orën 12:00, është Mesdita brenda zonës kohore. Koha e vërtetë diellore përcaktohet bazuar në sistemin e pozicionimit me vendndodhjen tuaj.

Ideja për krijimin e faqes së internetit Koha e vërtetë e diellit më erdhi kur udhëtova në një zonë tjetër kohore. Kuptova se ora e celularit tim përshtatej automatikisht me orën lokale, por u bëra kurioz të merrja informacione për orën aktuale të diellit. Ky interes u zgjua duke vëzhguar hijen tashmë të pjerrët të hedhur nga Dielli kur ora tregonte 12:00 me kohën lokale.

Kam kërkuar gjerësisht në internet duke përdorur fjalë kyçe të ndryshme për të gjetur kohën e saktë diellore. Megjithëse faqet e internetit të motit dhanë informacion të bollshëm për orët e lindjes së diellit dhe perëndimit të diellit, ato nuk ofruan atë që kërkoja. Kam hasur gjithashtu disa aplikacione celulare, por asnjëri prej tyre nuk ka dhënë kohën e vërtetë diellore.

Doja të dija orën e vërtetë të diellit në mënyrë që të planifikoja në mënyrë efektive aktivitetet në natyrë, duke marrë parasysh dritën e mbetur të ditës deri në perëndimin e ardhshëm të diellit. Për më tepër, kur udhëtoja dhe mbërrija në një destinacion vonë në mbrëmje, doja të konstatoja sasinë e kohës në dispozicion para lindjes së diellit.

Pikat e lindjes dhe perëndimit të Diellit ndryshojnë çdo ditë gjatë gjithë vitit në të gjithë Globe. Ndryshimet specifike varen nga vendndodhja e dikujt brenda zonës së tyre kohore, duke filluar nga veriu në jug dhe nga lindja në perëndim.

Llogaritja e kohës diellore në kohë reale përfshin marrjen në konsideratë të disa faktorëve, duke përfshirë orën, pozicionin e diellit dhe pozicionin tuaj

Është e rëndësishme të theksohet se rrotullimi i një dite në Tokë nuk është saktësisht 24 orë, por 23 orë, 56 minuta dhe 4,09053 sekonda, të referuara si Koha anësore.
Shpejtësia e rrotullimit të Tokës në Ekuator është afërsisht 465,10 metra për e dyta ose afërsisht 1675 km në orë. Për krahasim, një aeroplan zakonisht fluturon me rreth 900 km në orë.

Ky është vendi ku hyn kjo faqe interneti në kohën e vërtetë të diellit. Ajo funksionon si një Dielli ora, disponohet si në versionet celulare ashtu edhe në ato desktop. Megjithatë, ajo shkon përtej thjesht të treguarit të kohës bazuar në Diell; ai gjithashtu ofron informacion për Kohën e Vërtetë Diellore, edhe në mungesë të dritës së drejtpërdrejtë të diellit.

Shpresoj që faqja e internetit Koha e vërtetë e diellit t'ju duket shumë e dobishme për planifikimin e aktiviteteve tuaja të ardhshme përpara perëndimit të diellit ose organizimin e programit tuaj për agimin e nesërm.

Bashkohu në Koha e vërtetë e diellit në grupin e Facebook për t'u lidhur me të tjerët dhe ndani përvojat tuaja të vëzhgimit të Diellit.

Për më shumë informacion, vizitoni faqen e internetit Koha e vërtetë e diellit për Facebook ku ju mund të gjeni një mori informacionesh të përgjithshme.

🌞 Dielli Një mrekulli e përjetshme me fuqi të pakufishme

📖 Pozicioni i diellit Një udhëzues për kohën diellore

📍 Pozicioni i Diellit

🌝 Hëna një shoqërues Mistik dhe fenomen natyror

🚀 Zbulimi i Fazave të Hënës Një udhëtim në Hënë

📖 Pozicioni i Hënës Një udhëzues për të kuptuar rëndësinë e saj

📍 Pozicioni i Hënës

🌎 Ora diellore me orën diellore Merrni kohën tuaj të saktë të diellit kudo në botë

Koha ime për të kuptuar rëndësinë e kohës në një botë në ndryshim

📍 Koha e Vërtetë Diellore

🌐 GPS: Historia e navigimit në horizonte të reja

🏠 Faqja Kryesore e Orës Diellore

🏖️ Dielli dhe shëndeti juaj

🌦️ Faqja ime lokale e motit

✍️ Përkthime Gjuhësore

💰 Sponsorët dhe Donacionet

🌍 Llogaritësi ynë i orës së botës së mrekullueshme dhe popullsisër

🌍 Llogaritësi ynë i orës së botës së mrekullueshme dhe popullsisë në Anglisht

🌞 Dielli në Anglisht

📖 Pozicioni i Diellit informacion në Anglisht

🌝 Hena në Anglisht

🚀 Zbulimi i Fazave të Hënës në Anglisht

📖 Pozicioni i Hënës Informacion në Anglisht

🌎 Koha Diellore Orë diellore Celulare në Internet në Anglisht

Koha ime në Anglisht

🌐 Vendndodhja juaj GPS në Anglisht

🏠 Faqja Kryesore e Orës Diellore në Anglisht

ℹ️ Informacioni i Orës Diellore në Anglisht

🏖️ Dielli dhe shëndeti juaj në Anglisht

🌦️ Faqja ime lokale e motit në Anglisht

✍️ Përkthime Gjuhësore në Anglisht

💰 Sponsorët dhe Donacionet në Anglisht

🥰 Koha e Vërtetë e Diellit Eksperienca e Perdoruesit në Anglisht

🌇 Catch The Sun në Anglisht

Le të Hyjë Dielli

Provoni Orën Diellore në kohë reale
Koha e Vërtetë e Diellit, Ora e Vërtetë Diellore, Perëndimi i Diellit, lindja e Diellit, orë Diellore celulare, zona Kohore lokale, mesditë Diellore, Pozicionimi i sistemit të Pozicionimit Global, Koha e kursimit të ditës, Ora Diellore në Kohë reale, Perëndimi i Diellit pranë meje

Koha e Vërtetë e Diellit, Ora e Vërtetë Diellore, Perëndimi i Diellit, lindja e Diellit, orë Diellore celulare, zona Kohore lokale, mesditë Diellore, Pozicionimi i sistemit të Pozicionimit Global, Koha e kursimit të ditës, Ora Diellore në Kohë reale, Perëndimi i Diellit pranë meje


Më shumë se një orë diferencë midis kohës Lokale dhe Kohës së Vërtetë Diellore për shkak të kohës së kursimit të ditës.